vv-vat

Digitaal wedstrijdformulier

ga naar het digitale wedstrijdformulier 

Het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) is de online versie van het papieren wedstrijdformulier dat ingevuld moet worden tijdens de wedstrijden. Hierdoor zijn de uitslagen en wedstrijdgegevens snel bijgewerkt op internet en in de app van de Nederlandse Volleybal Bond. Sinds dit seizoen wordt voor alle zaalwedstrijden het DWF gebruikt. Bij VAT hebben wij vorig seizoen het DWF al gebruikt om te wennen aan het nieuwe systeem. Wij gebruiken de versie “Live bijhouden”.

Het DWF kun je vinden door te klikken op deze link:

Aan het begin van het seizoen:

• Het wedstrijdsecretariaat zorgt ervoor dat alle spelers met hun shirtnummer bij het juiste team ingedeeld zijn en geregistreerd zijn in het systeem

Voor de wedstrijd:

• Log in op de website van Nevobo om het DWF te gebruiken of vraag de zaalwacht om in te loggen.

• Haal de spelers van de teams op uit het systeem, door te klikken op ‘Standaardteam ophalen’ onder allebei de    teams.

• Klik op ‘Spelers beheren’

• Klik op het streepje achter de naam van de spelers die niet meespelen aan de wedstrijd

• Klik op ‘Speler toevoegen’ om een invaller of speler toe te voegen die niet in het standaardteam staat.

• Als alle spelers ingevoerd zijn ga je weer terug naar het overzicht van de twee teams met de spelers.

• De aanvoerder/coach vinkt alle spelers aan die in de wedstrijd meespelen.

• Klik op het plusje naast ‘Begeleiding’ en voer de gegevens van de coaches van beide teams in (vaak is deze informatie vooraf al ingevoerd).

• Klik op het plusje naast ‘Officials van deze wedstrijd’ en voer de gegevens van de scheidsrechter(s) en de teller in.

• De scheidsrechter controleert de spelers, hun relatienummers en de shirtnummers.

• Als alles is goedgekeurd klik je op ‘Live bijhouden’, de wedstrijd kan beginnen.

Aan het begin van elke set:

• De teller voert de posities van de spelers in. De eerste speler die ingevoerd moet worden is de rechtsachter. Daarna komen de rechtsvoor, midvoor, linksvoor, linksachter en midachter. Om de spelers te verdelen klik je op de shirtnummers die zij dragen. Je kan vooraf met de scheidsrechters en coaches afspreken om per set een briefje met de nummers van de opstelling af te geven. Controleer wel of de spelers op dezelfde positie staan in het veld. Let op dat je alle spelers bij het juiste team invoert.

• Als de teams voor de eerste set besluiten van speelhelft te wisselen, klik dan op ‘Kantwissel’.

• Klik op het rondje naast ‘Beginservice’ onder het team dat gaat beginnen met serveren.

• Als alles ingevoerd is kun je de set starten door te klikken op “Start set”.

• In de volgende sets kun je de opstelling van de vorige set opnieuw gebruiken als de opstelling bij een team niet veranderd. Klik onder het team waarbij de opstelling hetzelfde is als in de eerste set op het rondje met drie poppetjes en een pijltje. De opstelling wordt voor dat team dan automatisch ingevoerd.

Tijdens de set:

• De teller houdt alles bij wat er gebeurd.

• Als er een punt wordt gemaakt klikt de teller op de plus onder het team dat het punt gemaakt heeft.

• Als er een time-out wordt aangevraagd klikt de teller op time-out onder het team dat de time-out heeft aangevraagd (hetzelfde gebeurt met straffen)

• Als er een wissel wordt aangevraagd klikt de teller op het shirtnummer van de speler die uit het veld gaat en vervolgens moet het shirtnummer worden aangeklikt van de persoon die in het veld gaat.

• Een foutje kun je verbeteren door te klikken op ‘Setverloop’. Hier kun je de laatste actie verwijderen en daarna aanklikken wat eigenlijk aangeklikt had moeten worden.

• Als een team de 25 punten bereikt heeft wordt de volgende set automatisch geladen.

Download hier de volledige handleiding als je het nog eens wilt nalezen >

Wil je het liever een keertje in het echt zien, kijk dan hier een video met uitleg >

Wil je thuis een keertje oefenen? Ga hier naar de demo-versie van het DWF >